e
Banner

Etiketler: tekstil lojistiği



Batu Lojistik için tekstilde ektiğini biçme vakti



Taşımalarının %65’ini tekstil sektörüne gerçekleştiren Batu Lojistik, bu alandaki altyapısını ve hizmet çeşitliliğini güçlendirmeye devam ediyor. Minivan servisi ile askılı tekstil ürünlerini hava kargoyla aynı sürede Avrupa’ya taşıyan şirket, ayrıca Yenibosna’daki deposunda müşterileri için kalite kontrol departmanı oluşturdu. “Yaptığımız yatırımların karşılığını almaya başladık” diyen Batu Lojistik İş Geliştirme Müdürü Pırıl Gülenç, üreticilere yakın lokasyonlarda şubeleşmeyi hedeflediklerini de belirtiyor.




GTT’nin tekstil lojistiğindeki kozu güçlü konteyner filosu



Tekstil lojistiğinde tercih edilen çözüm ortağı konumunu istikrarla devam ettiren GTT Lojistik, müşterilerine fiyat ve rekabet avantajı sağlamak için yatırımlarını sürdürüyor. Filosundaki 100’ü aşkın konteyner ile Hindistan’dan Fransa’ya kadar geniş bir coğrafyada %86,63 doluluk oranı ile hizmet veren şirket, tekstil sektörü için gelecek vadeden pazarlarda da şimdiden güçlü bir müşteri portföyüne ulaşmış durumda.




Doğruer Lojistik modanın anavatanında podyuma çıkıyor



Tekstil lojistiğinde marka değeri yüksek müşterileriyle dikkat çeken Doğruer, zorlu pazarlarda attığı güçlü adımlarla adından söz ettiriyor. Yakın geçmişte Fransa’nın önde gelen hazır giyim mağazaları zinciri ile anlaşma yaptıklarını açıklayan Doğruer Lojistik Genel Müdürü Cüneyt Doğruer, ülkedeki deneyimli partnerleri ile yılın ikinci yarısı için hedefledikleri yeni projeler olduğunu belirtiyor.




Tekstil lojistiğinin Avrupalı Bölge Oyuncusu: EKOL



Ekol, en güçlü olduğu alanlardan biri olan tekstil lojistiğinde Avrupa’ya adeta çıkarma yapıyor. “Tekstilin en büyük pazarı Avrupa’da en hızlı yayılan Türk lojistik şirketiyiz. Yani bölgede krizi fırsata çeviren Avrupalı Bölge Oyuncusuyuz” diyen Ekol Lojistik COO’su Eyüp Soner, son bir yılda yaptıkları 10 milyon Euro’luk yatırımla Avrupa’nın birçok noktasına tekstil ürünlerini sorunsuz ve hızlı bir şekilde ulaştırdıklarını söylüyor.




Feta Tekstil lojistiği de kalite süzgecinden geçiriyor



Inspire markasıyla sunduğu ürünleriyle yurtiçinde olduğu kadar dış pazarlarda da geniş bir müşteri portföyüne ulaşan Feta Tekstil, lojistik süreçlerini merkezinden koordine ediyor. “Altın kuralımız, istenilen ürünü, istenilen zaman ve kalitede alıcısına teslim etmek” diyen Feta Tekstil Yöneticisi Cemal Bulut, süreç ve kalite kontrolünü lojistikte de ilk sıraya yerleştirdiklerini, özellikle ihracatta tecrübeli şirketlerle çalıştıklarını söylüyor.




M&M Türkiye, tekstil için lojistik üs kuracak



Global büyüme hedeflerinde Türkiye’ye de önemli bir rol biçen Militzer&Münch, bu kapsamda yatırımlarını hızlandırırken, sektörlere özel çözümleriyle de öne çıkıyor. Entegre hizmet sundukları tekstil lojistiğinde müşteri odaklı ve tecrübeli takımlarıyla portföylerini genişletmeye devam edeceklerini söyleyen M&M Türkiye Genel Müdürü Cem Ulusoy, kısa vadede tekstil lojistiği merkezlerini hayata geçireceklerini açıklıyor.




Kiğılı CEO'su Hilal Suerdem'in lojistik vitrini



Trendlere göre her sezon yenilediği koleksiyonu ile erkek giyiminin önde gelen markalarından olan Kiğılı, Türkiye ve yurtdışında toplam 220 mağazası ile hizmet veriyor. Lojistik süreçlerini ‘müşteriyi asla geri çevirmeyecek’ bir sistem üzerine inşa eden Kiğılı, kurduğu merkez sayesinde depolamadan nakliyeye tüm aşamaları kendi yönetiyor. Kiğılı CEO'su Hilal Suerdem yıllık yaklaşık 5 milyon adet askılı/kolili ürün taşıması gerçekleştirdiklerini açıklıyor.




İTHİB Başkanı İsmail Gülle: Lojistik AB ihracatında sıçrama tahtası olacak



İTHİB Başkanı İsmail Gülle, tekstilin özellikle AB pazarındaki büyüme stratejisinde lojistik süreçlerin de etkili olacağını düşünüyor. Tekstil kadar lojistiğin de Batı standartlarını yakalaması gerektiğini ifade eden Gülle, bu dönüşüm başarıldığında Türkiye’nin birkaç basamak yukarı tırmanacağını belirtiyor.





TGSD Başkanı Cem Negrin: ‘Anadolu açılımı lojistikle desteklenmeli’


Yayın: 21-03-2013
Kategori: Tekstil

Hazır giyimin ihracattaki en güçlü silahlarından birinin lojistik olduğunu, ancak iç pazarda aynı başarıyı yakalayamadıklarını vurgulayan TGSD Başkanı Cem Negrin, “Üretimi Anadolu’ya kaydırıp maliyet iyileştirmesine gidebilmek için öncelikle iç lojistik süreçleri yeniden düzenlenmeli” diyor. Negrin 'TGSD Lojistik Platformunu kurmaya yönelik hedeflerimiz bulunuyor. İhracatçı firmalara çağdaş koşullarda süratli, güvenli ve kaliteli lojistik hizmet sağlanmasını amaçlayan bu proje için önümüzdeki dönemlerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz' diye konuşuyor.




İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi’den Lojistik Çözüm Reçetesi



Moda, marka ve tasarım anlamında son yıllarda önemli gelişmeler kaydeden hazır giyim sektörü, ticarette organizatör ülke olma hedefi için lojistik paydaşlarından da destek bekliyor.